Een maand op weg

restyling chambres d hôtes zuidelijke vogezen
29 nov

Een maand op weg

25 oktober was het dan zo ver; de overdracht van onze chambres d’hôtes! Na maandenlang van voorbereiding en regelen verliep de overdracht bij de plaatselijke notaris geheel naar tevredenheid.

De avond voor de overdracht hadden we, samen met onze hond Dex, een hotel in de buurt geboekt. Eigenlijk wilden we overnachten bij een collega chambres d’hôtes eigenaar. Maar we kwamen er al snel achter dat de combinatie naseizoen, hond en tables d’hôtes erg lastig was dus vandaar de keuze voor het hotel. Tegelijkertijd bedachten we dat dit voor ons kansen biedt! 

We hebben in het hotel heerlijk kunnen eten. Vlakbij ons tafeltje zat een gepensioneerd Nederlands echtpaar te eten. Toen zij klaar waren en wilden vertrekken vroegen zij en passant aan ons of we op de heen- of terugreis waren. Toen Roy aangaf dat we op onze eindbestemming waren werd hun nieuwsgierigheid gewekt. We hebben met elkaar de avond afgesloten onder het genot van een wijntje en toen zij onze plannen hoorden waren zij gelijk enthousiast en nieuwsgierig naar onze chambres d’hôtes. Want wat blijkt, doordat zij een tweede woning in Zwitserland hebben overnachten zij altijd in de zuidelijke Vogezen. En zulke leuke gasten willen wij natuurlijk graag welkom heten.

Maar nu terug naar heden, Roy is druk aan het klussen geslagen om onder andere de komende periode twee gîtes te bouwen. Dit doet hij samen met Pascal, onze franse klusjesman. Daarnaast worden de komende tijd de gezamenlijke ruimtes en de 5 chambres d’hôtes gerestyled. Veel werk nog te verzetten de komende tijd.

Laat een reactie achter