Omgeving

STEDEN EN DORPJES IN DE BUURT VAN VIE LA VIE

Vanuit Vie la Vie kunt u diverse mooie dorpen en steden bezoeken als o.a. Épinal, Remiremont, Luxeuil-les-Bains en Nancy, allemaal op een half uur tot een uur rijden vanaf Bains-les-Bains. Ook kunt u mooie tochten maken naar het Parc des Ballons met zijn schitterende watervallen en even oostelijker naar de bekende wintersportplaatsen Gérardmer en La Bresse.

 

épinal

Epinal in de buurt van Vie la Vie

Épinal is de hoofdstad van het departement Vogezen (Vosges) en het centrum van de katoenspinnerij en -weverij. De stad is vooral bekend om zijn wereldberoemde kinderprenten, genaamd images d’Épinal.  In het oude deel van de stad bevindt zich Place des Vosges, een oud plein omringd met huizen afkomstig uit de renaissance. Aan de rand van Épinal bevindt zich Château d’Épinal. Omdat het kasteel gebouwd is op een heuvel, biedt dit punt een prachtig uitzicht over de stad. 

 

Bron foto: Vie la Vie

LUXEUIL-LES-BAINS

Luxieul

Luxeuil-les-Bains met zijn historisch centrum en mooie gebouwen is zeker het bezoeken waard. De bodem van Luxeuil-les-Bains bevat belangrijke archeologische overblijfselen, kostbare sporen van de geschiedenis van de stad. Er worden jaarlijks diverse festiviteiten georganiseerd waaronder L’Art dans la rue (kunst op straat markt) in september. Daarnaast staat Luxeuil-les-Bains bekend als wellness-hoofdstad.

 

Bron foto: Travelzoo

REMIREMONT

Remiremont

Mooie arcades langs de winkelstraat, heel veel fonteintjes, mooie bloemperken, gezellige terrasjes, bruisend van levendigheid, dat is Remiremont. Bezoek ook de abdijkerk met het schitterende Mariabeeld.

 

Bron foto: Office de Tourisme de Remiremont

WINTERSPORT PLAATSEN

Wintersport in de buurt

Bekende wintersportplaatsen in de omgeving zijn Gérardmer en La Bresse. Dankzij de skikanonnen, kan er al snel geskied, gesnowboard en gelanglauft worden. 

 

Lees meer over La Bresse.

 

Bron foto: Vie la Vie

GÉRARDMER

Gerardmer

Gérardmer wordt ook wel de parel van de Vogezen genoemd. Het Lac de Gérardmer is een natuurlijk meer, het is 2,2 kilometer lang en op het breedste punt 750 meter. Je kunt op het meer rondvaarten maken, waterfietsen en kanoën. Er zijn diverse strandjes en tenslotte een paar zwembaden. 

 

Lees meer over het Lac de Gérardmer.

Bron foto: RS Aero Class Association

NANCY

Nancy

Op 1,5 uur rijden van Bains-les-Bains ligt Nancy. Nancy combineert de stijlen renaissance, art nouveau en art deco op verbazingwekkende wijze. De oude binnenstad, Vieille Ville, is een ware reis door de tijd. Vlakbij het beroemde Place Stanislas ligt de Pépinière, een groen paradijs in het stadscentrum. De vele winkels zorgen ervoor dat je in Nancy goed en gevarieerd kan winkelen.

 

Bron foto: Wikipedia