Activiteiten

ACTIVITEITEN IN DE BUURT VAN BAINS-LES-BAINES

Rust en ruimte, wellness en kuuroorden, cultuur en erfgoed, traditie en gastronomie, historische steden en sportieve activiteiten: zowel in de zomer als in de winter biedt de Vogezen met haar prachtige natuur, volop mogelijkheden om vanuit bed and breakfast Vie La Vie te ontdekken.

Behalve onderstaande activiteiten kan men in de Vogezen klimmen, zeilen, deltavliegen, duiken, elastiekspringen, rollerskaten, een gokje wagen in het casino of naar een avonturierenpark gaan. 

 

www.vosges.fr en www.tourismevosges.fr

 

Meer informatie over de Vogezen in het Nederlands.

MOUNTAINBIKEN & FIETSEN

Mountainbiken Vogezen

Zowel voor toerfietsers als mountainbikers biedt het departement een uitgebreide keuze aan fietsroutes, meer dan 1.000 km. met voor ieder wat wils. Prachtige routes die de fietser meeneemt langs toppen en heuvels, adembenemende landschappen en groene bossen.

 

Lees meer over de prachtige fietsroutes zoals La Voie Bleue en de mogelijkheid om uw fiets bij ons binnen te stallen.

WANDELEN

Wandelen in de Vogezen

Is er een betere manier om een streek te ontdekken dan er doorheen te wandelen?

 

Meer dan 4.000 km. gemarkeerde wandelroutes (16.000 over het totale massief) lopen door het departement. Van kleine tochtjes met het gezin tot ‘grandes randonnées’. 

WELLNESS & KUUROORDEN

Thermen welnes Bains les Baines Vogezen

In dit gedeelte van de Vogezen bevinden zich diverse soorten genezende bronnen. Het kuuroord in Bains-les-Bains (Station thermale Bains-les-Bains)  is speciaal geschikt voor hart- en reuma patienten, vandaar de naam “hartverwarmend” Bains-les-Bains. Ook voor een wellness kuurtje van een paar uur, kunt u hier en in de omliggende plaatsen terecht. 

MOTORRIJDEN

Motorrijden in de Vogezen

De Vogezen is één van de mooiste gebieden om motor te rijden. De vele bochtige wegen zijn goed onderhouden en zijn een genot voor iedere motorrijder.

 

Mooie tochten om vanuit chambree d’hotes Vie La Vie te maken, zijn o.a. la Route des Crêtes en la Route des Vins. 

VISSEN

Vissen in de Vogezen

Er zijn in de Vogezen ongeveer 3.500 km. waterwegen die open zijn voor de visvangst waarvan driekwart forelrivieren.

 

Alle vissers vinden hier hun geluk, of ze nu rivieren of meren verkiezen.

PAARDRIJDEN

Paardrijden in de Vogezen

Met haar 800 km. lengte maakt de “Transvogezen” ruiterroute van de Vogezen een uitgelezen streek voor het ruitertoerisme. De vele secundaire routes die het departement doorkruisen, dragen bij tot de kwaliteit van het aanbod op dit vlak. Op slecht enkele kilometers afstand van bed and breakfast Bains-les-Baines zijn verschillende manages te vinden.