Fietsen in de Vogezen

FIETSEN EN OVERNACHTEN IN DE VOGEZEN

Zowel voor toerfietsers als mountainbikers biedt de zuidelijke Vogezen een uitgebreide keuze aan fietsroutes. Voor ieder wat wils; variërend van relatief vlakke fietsroutes zoals la Voie Bleue tot zwaardere sportieve fietstochten.

 

Gratis binnen fietsen stallen

Onze accommodatie biedt fietsers de mogelijkheid om hun fietsen binnen te stallen. Na een dag fietsen kunt u aanschuiven voor het diner (table d’hôtes), afhankelijk van het weer op ons overdekte terras of binnen in de eetzaal. Na een nacht op onze comfortabele grote bedden schuift u de volgende ochtend uitgerust aan het uitgebreide ontbijt. Wij kunnen ook voor u, bij reservering vooraf, een lunchpakket verzorgen.

la voi bleue

La Voie Bleu is een prachtige fietstocht langs het water. Deze fietsroute van 700 km loopt van Luxemburg tot Lyon en doorkruist gedurende 73 de Vogezen, waaronder langs het Canal des Vosges bij Bains-les-Bains. Deze fietsroute is geschikt voor alle fietsers. Langs de route staan bankjes en picknicktafels en kunt u nabijgelegen toeristische bezienswaardigheden bezoeken.

 

Fotocredits: www.lavoiebleue.fr

les trois ballons

Voor de goed getrainde wielrenners is het gebied Les Trois Ballons in de hoge Vogezen en deels in de Haute-Saône een uitgestrekt berggebied. Elk jaar in juni wordt het populaire fietsevenement Les Trois Ballons gereden. 

fietsroutes in de vogezen

Voor recreatiefietsers, mountainbikers en wielrenners zijn hier in de omgeving diverse fietsroutes uitgestippeld. Deze routes hebben wij op kaart beschikbaar en de gedetailleerde versies zijn hier en hier digitaal te vinden.